Naast het feit dat je je gazon niet meer hoeft te besproeien, maakt kunstgras ook het tijdrovende gazononderhoud overbodig. Dus, in plaats van het doorbrengen van je weekend met maaien, bemesten en water geven aan het gras, kun je weer genieten met vrienden en familie. Lees snel over de voordelen van kunstgras.

Gezondheid van het gazon

Een van de meest populaire pijnpunten die kunstgras verlicht, is de aandacht die het natuurlijke gazon nodig heeft. Een natuurlijk gazon is gevoelig voor ziekten, zoals Rhizoctonia, die tijd, geld en aandacht kosten. Deze specifieke ziekte is slechts een van de vele soorten schimmels die je  gazon kan verpesten.

Het onderhoud van je gazon is niet zo eenvoudig als het lijkt, want de maaihoogte, de hoeveelheid water die je geeft en de hoeveelheid voeding, bepalen of het al dan niet een ziekte aantrekt. Als je een bruine vlek in je gazon vindt, kan deze ziekte al aanwezig zijn. In dit geval zul je de ziekte moeten bestrijden met fungiciden.

Kunstgras daarentegen is niet gevoelig voor deze ziekten, wat ervoor zorgt dat het er goed uitziet met minimaal onderhoud.

Onkruid & Ongedierte

Een ander pijnpunt dat kunstgras oplost is het ongedierteprobleem. Er zijn tal van dieren die je gazon lelijk kunnen verstieren. Natuurgras geeft onkruid de grond die nodig is om te groeien, kunstgras niet. Natuurgras trekt insecten aan die goed gedijen in natuurlijke grond. Insecten trekken andere insecten aan en in sommige gevallen grotere dieren. Heel leuk allemaal, maar voor het gazon niet altijd een pretje. 

Synthetisch gras biedt deze natuurlijke basis niet, zo heb je ook geen pesticiden nodig om ongedierte te bestrijden. Minder problemen staat gelijk aan minder tijd die je hoeft te besteden aan onderhoud. 

Modderplassen

Op kunstgras kan modder ontstaan. Dit is niet zo leuk als de hond er doorheen gelopen heeft (doen ze nog wel eens) en dan vervolgens binnen lekker op de bank gaat liggen. 

Als het regent, heeft het natuurlijke gazon de neiging om water vast te houden. Zo ontstaat een laag water die ook weer allerlei insecten als muggen aantrekt. Met kunstgras heb je dit probleem niet. 

De grote voordelen nog een keer op een rij

Om de zaak tot slot nog even samen te vatten, zetten we de grote voordelen van kunstgras nog even op een rij: 

  • Je hoeft geen fungiciden en pesticiden te gebruiken, want er komen geen schimmels of ongedierte op je gazon zitten
  • Mest heb je niet nodig 
  • Water hoef je het gazon niet te geven 
  • Er ontstaan geen waterplassen die bijvoorbeeld muggen aantrekken 
  • Het is slijtvast en ziet er nooit lelijk uit (wel af en toe even de bladeren van de bomen en andere zaken eraf halen) 
  • Het is goed voor het milieu om kunstgras te nemen, want je hebt zoals gezegd geen fungiciden, pesticiden, mest en liters water nodig. 

Stuk voor stuk sterke argumenten om voor kunstgras te gaan!

Pin It on Pinterest