Meubelbar

Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Geplaatst op

Veel mensen wagen de stap naar vloerverwarming. Dit omdat het een zeer milieuvriendelijke manier van huisverwarming is. Er is berekend dat een vloerverwarming gemiddeld 2 graden warmer is dan een gewone verwarmingsinstallatie. Dit betekent dat je thermostaat ook 2 graden lager kan, dit houdt dan weer een lagere kostenpost voor de energie in aan het einde van de maand. Maar kan zo’n vloerverwarming eigenlijk wel samen met een gietvloer? We nemen het met je door in deze blog. Plus nog wat andere interessante punten die samenhangen met gietvloeren.

Ideaal voor bij de vloerverwarming, zo’n gietvloer… 

Mensen die een betonvloer gehad hebben in combinatie met vloerverwarming zijn er zeker niet te spreken over. Maar mensen die een gietvloer hebben, zal je hele andere verhalen horen vertellen. Het is namelijk zo dat een betonvloer totaal niet meegeeft en dus niet flexibel is. Een gietvloer daarentegen is dit wel, want deze is van kunststof gemaakt. Het leuke is dat een gietvloer toch wel wat lijkt op een betonvloer, maar niet de slechte eigenschappen ervan heeft. Zo voelt een gietvloer veel fijner aan, is dus flexibel en kan in verschillende kleuren geleverd worden. Zo past je gietvloer altijd bij het woonontwerp dat je al zolang in je hoofd had.

Erg hygiënisch 

Het is ook makkelijk om de gietvloer goed schoon te maken. De kunststof is namelijk bestand tegen zure schoonmaakmiddelen en water. Nu wil dit niet zeggen dat je per se met zure schoonmaakmiddelen je kunststof vloer schoon moet maken, maar water…, daar is toch niets op tegen. Je kunt de vloer gemakkelijk dweilen en dan ben je alweer klaar. Er zijn ook gietvloeren met een antislipcoating, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je uitglijdt op je mooie nieuwe gietvloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden