Meubelbar

Hoe kan ik mijn huis beter beveiligen tegen inbraak?

Geplaatst op

Jaarlijks worden erbij ongeveer 1 op de 32 woningen ingebroken of een poging tot. De beveiliging wordt steeds beter maar ook inbrekers worden steeds slimmer. Vooral tijdens feestdagen zitten de handen vol van slotenmaker Rotterdam. Omdat de maand december inzicht is en er verschillende feestdagen zijn hebben wij een blog geschreven over de beveiliging tegen inbraak.

Een inbreker zit al binnen 30 seconden in uw huis

Inbrekers beschikken vaak over slimme technieken en gadgets. Grote en zware gereedschappen voor het forceren van bijv. een slot is haast niet meer nodig. Doormiddel van een trekschroef die in de cilinder van het slot wordt gedraaid kan een inbreker al binnen 30 seconden in uw woning staan. Dit is het meest voorkomende methode van inbrekers. Maar zelfs dit kan d.m.v. een kerntrekbeveiliging voorkomen worden. Laat je adviseren door een ervaren slotenmaker.

Met een goed slot kan je jouw huis al goed beveiligen

Alle deuren vallen automatisch in de dagschoot. Dit is het deel van het slot dat met de deurkruk of een sleutel bewogen kan worden. Wat veilig en goed lijkt is voor de inbreker een fluitje van een cent. D.m.v. een bankpas of een stuk karton kan een inbreker het slot makkelijk forceren. Dit is een techniek dat veel gebruikt wordt omdat de meeste deuren simpelweg nog niet voldoen aan een goed slot. Het advies van de meeste slotenmakers is een driepuntslot. Deze slot beveiligd de deur gelijktijdig op drie plekken. Dit maakt het voor een inbreker bijna een onmogelijke opgave.

Op welke keurmerken moet ik letten bij het kopen van een slot?

Keurmerken zijn belangrijk omdat deze de garantie geven dat ze zijn getest op verschillende manieren en incidenten. Een slot kan niet zomaar een keurmerk krijgen. In Nederland bestaan er 3 certificerende instellingen op het gebied van inbraakwerendheid: SKH, SKG-IKOB en KIWA. Is jouw slot gecertificeerd door deze instellingen dan zal je een goede slot hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden