Meubelbar

Tips bij het kiezen van het juiste matras

Geplaatst op

Merk je dat je steeds minder of slechter slaapt? Lukt het je steeds minder goed om de juiste lighouding te vinden en val je steeds later in slaap? Of word je met lichte rug- of nekklachten wakker? Dan wordt het tijd om een nieuw matras te kopen. In dit artikel geven we je tips bij het kiezen van een nieuw matras. Er bestaan verschillende matrassen om uit te kiezen, zoals koudschuim matrassen, en is het soms lastig om een keuze te maken.

Welk matras heb ik nodig?

Het kiezen van het juiste matras kan nog best lastig zijn. De tips hieronder gaan je helpen:

  • Een goed matras moet comfortabel liggen. Ga er dus op uit en test verschillende soorten matrassen om te zien waar jij lekker op ligt.
  • Als je in bed veel zweet, dan is het belangrijk om een matras te hebben dat vocht goed doorlaat.
  • De prijs van het matras zegt in principe weinig over de kwaliteit.
  • Bij veel matrassenwinkels kun je ‘proefslapen’: het matras mag je mee naar huis nemen en er enkele dagen of weken op slapen (de duur verschilt per winkel) om te zien of het iets voor jou is. Maak hier gebruik van en test het matras uitvoerig.

Soorten matrassen

Koudschuim matrassen, polyether matrassen, latex matrassen, traagschuim matrassen… Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hieronder vind je de populairste soorten matrassen met daarbij de voor- en nadelen.

Polyether

Polyether matrassen worden ook wel schuimplastic- of schuimrubber matrassen genoemd. Ze zijn relatief goedkoop, maar daardoor wel beperkt luchtdoorlatend en slecht druk verlagend. Als matras in een caravan, camper, boot of als logeermatras zijn ze door de relatief lage prijs wel goed geschikt. Als standaard matras zouden we het niet aanraden.

Koudschuim

Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur en bieden daardoor veel veerkracht en opwaartse druk. Dit heeft een goede lichaamsondersteuning als gevolg. Dit type matras is populair omdat het je lichaam goed ondersteunt en vocht goed kan opnemen. Een nadeel: het is duurder dan polyether.

Traagschuim

Een traagschuim matras bestaat uit polyether, koudschuim of pocketveren met daarom traagschuim. Dit zorgt voor een hoog aanpassingsvermogen en maximale drukverlaging, maar kan daardoor wel erg warm worden. Ook kan omdraaien op dit matras iets lastiger zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden