Meubelbar

Top 3 meest gekozen tuintegel soorten

Geplaatst op

Tuintegels zijn te koop in verschillende soorten en prijzen. Elke soort heeft zijn voor- en nadelen. In deze blog vind je een top 3 meest gekozen tuintegels soorten en de belangrijkste eigenschappen hiervan. Het verschilt natuurlijk welke soort het meest geschikt is voor jouw tuin. Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur, gewenste levensduur of prijsklasse.

Betontegels

Betontegels zijn een goed alternatief voor keramische tegels of voor natuurstenen. Ze zijn in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zowel in gladde als in een ruwe uitvoering. Betontegels worden vaak gebruikt op een terras vanwege hun grootte en sterkte, maar ook omdat ze vorstbestendiger zijn. Daarnaast is het in financieel opzicht gunstiger om betontegels aan te schaffen in plaats van keramische of natuurstenen tegels. De reden voor dit laatste is, dat de laatste twee tegelsoorten meestal duurder zijn.

Keramische tuintegels

De trend van de afgelopen jaren zijn de keramische tuintegels. In de afgelopen jaren is de vraag naar keramische tuintegels zo hard gestegen, dat het aanbod ook enorm is toegenomen en meer gevarieerd is geworden. Keramische tuintegels kennen een aantal voordelen:

 • Krasbestendig
  • Keramische tuintegels zijn erg hard waardoor ze niet snel krassen
 • Vuilafstotend en vlekvast
  • Geen paniek als je op keramische tuintegels een sausje, olie of vet laat vallen. Dit soort vervuilingen kunnen relatief eenvoudig verwijderd worden ten opzichte van betontegels, waar dit soort vuil in kan dringen.
 • Geen algen- of mosvorming
  • Algen en mossen kunnen zich moeilijk hechten aan een glad keramisch oppervlak. Mocht er toch een mosvorming ontstaan, dan is dit eenvoudig te verwijderen.
 • Kleurvast
  • De keramische tuintegels voor buiten zijn vaak gekleurd en behouden hun kleur levenslang. Bij andere tuintegels kunnen deze aardig verkleuren na een aantal jaar.

Natuurstenen

Natuurstenen liggen prima op een terrasje. Het is wel wat duurder dan bijvoorbeeld betontegels, maar als je vergelijkt welke duurzamer zijn van de twee, dan zullen dat de natuurstenen zijn. De natuurstenen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Omdat de afwerking niet bij elke  natuursteen soort hetzelfde is, kun je ze niet allemaal gebruiken voor een terras. De natuursteen soorten: Vietnamees blauw-, hard-, leissteen en graniet worden wel vaak gebruikt voor een terras.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden