Meubelbar

Veelgestelde vragen over rolluiken

Geplaatst op

Rolluiken zijn steeds meer in trek door de grote voordelen die ze hebben ten opzichte van reguliere zonwering. We hebben een aantal veelgestelde vragen voor je opgesomd waar we graag antwoord op geven. Hierdoor krijg je nog meer inzicht in wat een rolluik voor jouw wooncomfort oplevert.

Hoeveel procent geluid kan een rolluik weren?

Het is bewezen dat een correct geïnstalleerd rolluik het binnenkomende geluid tot 80 procent kan verminderen. Voor een optimale geluidsreductie moet een siliconenkit tussen de headbox en de muur worden aangebracht.                                                                             Om ervoor te zorgen dat het effectief is, moet de rest van uw huis op de juiste manier worden afgedicht. Luchtspleten kunnen de effectiviteit van de rolluikgeluidsreductie aanzienlijk verminderen. Daarom is het zo belangrijk om je rolluiken te laten installeren door een gerespecteerde en hooggekwalificeerde vakman, zoals Rolluikenfabriek.

Houden rolluiken de warmte buiten?

Rolluiken kunnen het warmteverlies door glazen ramen in de winter tot bij benadering 70% verminderen. Omdat de rolluiken aan de buitenkant worden gemonteerd, vormen ze een geïsoleerde luchtzak tussen het rolluik en het raam. Dit biedt de volgende voordelen: een snellere opwarmingstijd en een warmere woning.

Houden rolluiken voldoende licht buiten?

Rolluiken kunnen de straatverlichting, koplampen van verkeer, zonlicht of vervelende schittering verminderen of elimineren. Dit houdt onder andere het volgende in:

·         Het beheersen van de hoeveelheid ultraviolette stralen in je woning om waardevolle meubels te beschermen tegen verkleuring.

·         Sluiterinstellingen kunnen het binnenkomende licht aanpassen: van onbeperkt zonlicht, tot zacht gefilterd licht of bijna volledige duisternis.

·         Voor zakelijk doeleinden: duisternis creëren gedurende de dag zodat werknemers in ploegendienst kunnen slapen. Een verduisterde kamer om kinderen te helpen beter te slapen gedurende de dag.

Hoe veilig zijn rolluiken?

Een rolluik biedt je woning een verhoogde veiligheid. Je komt immers niet zonder geluid zomaar door een rolluik heen. Het is echter niet zo dat je hierdoor 100% inbraakvrij zal zijn. Je zou het zo kunnen bekijken: hoe simpeler je fysieke barrière, hoe minder criminaliteit je zult voorkomen. Standaard rolluiken voor consumenten bieden een robuuste verdediging tegen een poging van een onwetende crimineel. Omdat de constructie van het rolluik in wezen uit staalprofielen bestaat, heeft het enkele zwakke punten. Het zal inbrekers wel afschrikken. U kunt het niveau van de fysieke bescherming die het rolluik biedt eenvoudig verhogen door te kiezen voor een rolluik met ingebouwde vergrendeling. Dit helpt te voorkomen dat de zwakke punten worden doorbroken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden