Meubelbar

Wat zijn gietvloeren en waar vinden we ze zoal?

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn gietvloeren erg populair voor thuis. Dat komt omdat ze zo slijtvast zijn en gemakkelijk schoon te maken. Je kunt een gietvloer makkelijk in elke kamer van het huis laten leggen. Meestal is het verstandig om dit te laten doen. Ze komen in verschillende kleuren waardoor het eenvoudig is om de perfecte gietvloer bij je woonontwerp te vinden. Niet alleen in een residentiële context, maar ook in een industriële context zijn gietvloeren interessant. In deze blog nemen we een aantal eigenschappen van deze vloer met je door. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Multi-inzetbare vloer

Gietvloeren worden vaak gebruikt in een fabrieken en andere bedrijfspanden. Dit komt omdat de vloeren naadloos en slijtage bestendig zijn. Daarnaast zijn ze heel gemakkelijk schoon te houden en ze zijn bestand tegen zure stoffen. Wat kunnen deze vloeren allemaal nog meer? Denk aan:

  • Het gewicht van zware machines dragen zonder dat er scheuren ontstaan.
  • De naadloze afwerking zorgt voor een strakke en zeer veilige omgeving
  • Zijn zeer geschikt voor faciliteiten waar regelmatig (zure) vloeistoffen worden gebruikt.

Gemak dient de mens

Als je op zoek bent naar een makkelijke oplossing en een betonvloer hebt die je niet wilt vervangen, dan is er goed nieuws! Een gietvloer kan gewoon over de bestaande vloer heen gegoten worden. Op steeds meer plekken komen we deze vloer tegen. Denk maar aan:

  • Professionele keukens en garages
  • Magazijnen en faciliteiten
  • Kantoor- en winkelgebouwen

De magische kunststofvloer, ook in huis

Een kunststofvloer is een licht elastische kunststof gietvloer die nagenoeg over iedere ondergrond aangebracht kan worden. Door het naadloze karakter van deze vloer is hij makkelijk te onderhouden en is hij zeer geschikt om toegepast te worden in moderne interieurs met een strakke vormgeving. Mooi en lekker hygiënisch dus! Het kenmerkende van een gietvloer is dat deze laagsgewijs wordt aangebracht. Iedere laag heeft zijn specifieke eigenschappen. De eerste laag is een grondlaag die ervoor zorgt dat de vloer optimaal kan hechten aan de ondergrond. De opeenvolgende lagen zorgen voor elasticiteit, stevigheid en voor de uiteindelijke uitstraling van de vloer. In totaal worden er vier tot vijf lagen aangebracht die tussendoor moeten drogen.

Wil je meer weten over een gietvloer in je bedrijfspand, garage of woning? Neem dan even een kijkje op sensovloeren.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden