De zolder spreekt tot de verbeelding, omdat het een plek is waar we eigenlijk niet zo vaak komen en er een beetje de sfeer van het verleden heerst. Zo komen we spullen uit onze jeugd tegen, die ons meenemen op associatieve wijze naar een andere tijd. Soms willen we iets meer van onze zolder maken, dan is het wel erg fijn als je hiervoor de nodige inzichten hebt. In deze blog geven we je de tips om je zolder helemaal in stijl in te richten.

Akoestisch spuitwerk

Door een zolder op een goede manier in te richten zou je daar een prettige ervaring hebben. Het begint om de eventuele galm weg te werken, dit kun je doen door akoestisch spuitwerk te laten realiseren. Experts willen je graag hierbij helpen. Dit is een laag op het plafond die geluid absorbeert. Het is fijn dat deze niet zoveel onderhoud vraagt, eigenlijk helemaal niets.

Zorg dat er iets op de grond ligt

Het is helemaal niet nodig om een totale parketvloer op de zolder te leggen. Ook een laminaatvloer hoef je echt niet volledig uit te rollen op de zoldervloer. Je kunt wel een aantal kleden neerleggen, die dan een soort centrum vormen, waar rond omheen je dan nog steeds de betonvloer van de zolder hebt, waarop je dan allerlei inboedel kan zetten, deze gedeeltes kun je afschermen met gordijnen. Zo creƫer je een centrum op zolder waar je dus bijvoorbeeld kan zitten om naar muziek te luisteren, te maken samen met vrienden of zelfs een thuisstudio kunt realiseren.

Meubels

Om het een en ander te kunnen doen op zolder, is het belangrijk dat je ook wat meubels hebt. Denk bijvoorbeeld aan een tafel, bureau of stoelen om op te zitten. Een bank is natuurlijk ook altijd fijn. Moeten het allemaal nieuwe meubels zijn? Van ons hoeft dat niet, je kunt ook hele nette meubels vinden bij de Kringloopwinkel. Wij raden je aan om volledig houten meubels of een leren bank aan te schaffen. Deze zijn allemaal lekker fris te maken, zodat ze weer als nieuw ruiken. 

Pin It on Pinterest